Wrange voimaa Fressi Sylinteri Pixel Productions
Fitnessius

Lauri Puuronen

Mechelininkatu 33 A 10

00100 HELSINKI

puh. 040 8586 506

ASAHISTA YLEISESTI

Asahitunti koostuu lähes kahdestakymmenestä erilaisesta virkistävästä ja rentouttavasta, kehon eri kohtiin vaikuttavista liikkeestä. Asahia voisikin kuvailla suomalaiseksi Taijiksi. Asahissa ei ole monimutkaisia, akrobatiaa vaativia liikkeitä.

Asahi sopii kaikille, koska jokainen osallistuja voi tehdä liikkeet juuri omalle kunto- ja voimatasolle sopivalla tavalla. Harjoitus sopii Asahin harjoittamisessa kehityttyään osallistuja voi viedä tunnin läpi ns. yhden liikkeen periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kesken tunnin ei ole mitään keskeytyksiä, vaan liikkeestä toiseen vaihdetaan ”lennosta”. Asahin liikkeet eivät ole monimutkaisia, joten osallistuja päässee erittäin nopeasti yhden liikkeen periaatteen toteuttamiseen.

Tunti alkaa siten, että ensiksi harjoitellaan hengityksen ja liikkeen rytmin yhdistämistä. Keholle etsitään hyvä pystysuora linja, polvet hieman koukussa. Näiden perusharjoitusten jälkeen ollaan valmiit aloittamaan itse tunti.

Liikesarjat voidaan jakaa viiteen eri osioon; rentoutus, niska-hartia -harjoitteet, selän harjoitteet, jalkojen ja tasapainon harjoitteet. Harjoitusten päätteeksi keskitytään hengityksen tasaamiseen ja mielen rauhoittamiseen.

Asahin on kehittäneet: Ilpo Jalamo, Timo Klemola, Keijo Mikkonen ja Yrjö Mähönen. Heillä on erittäin pitkät perinteet erilaisten itämaisten kamppalulajien parissa. Osalla heistä on myös lääketieteen koulutus.

Asahin keskeisimmät periaatteet