Wrange voimaa Fressi Sylinteri Pixel Productions
Fitnessius

Lauri Puuronen

Mechelininkatu 33 A 10

00100 HELSINKI

puh. 040 8586 506

KUNTOSALILLA TREENAAMINEN

Kuntosalilla treenaamisesta on varmaan kirjoitettu eniten ja erilaisia ohjelmia löytyy vaikka millä mitalla. Suurin osa näistä ohjelmista toimivat, mutta saavuttaakseen parhaan hyödyn itselleen, olisi jokaisen kuntosalitreenin aloittavan henkilön hyvä keskustella asiasta sellaisen tahon kanssa, kuka ei edusta pelkästään omia uskomuksiaan ja kokemuksiaan sillä: Kuntosalitreenaminen on erittäin hyvä lihaskunnon ylläpitämisessä ja voiman lisäämisessä. Huonoimmillaan kuntosalitreenaamisella rikot itsesi. Väärät liikeradat, liian isot painot tai itselle sopimattomat tekniikat voivat aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Kuntosalitreenamisessa itse asiassa on kysymys siitä, mikä on sinun lähtötasosi ja mikä on tavoitteesi treenaamisen suhteen.

Power Plate

Laite on erittäin helppokäyttöinen ja sillä treenaaminen ei ole perinteisellä tavalla raskasta, vaan teho perustuu siihen, että värinä aktivoi hermostoa ja tahdosta riippumattomia lihaksia. Videossa näkyvät Power Plate -laitteet tuottavat 30 – 50 hertsin värinää, riippuen valitusta tehosta. Videoissa näytettävät treenit ovat juuri voimatreenejä jaloille ja rintalihaksille. Kuten kuvista näkyy laitteilla voi treenata suhteellisen oman mieltymyksen mukaan joko siten, että pysyt paikallasi samassa asennossa (staattinen treenaaminen) tai sitten normaalimman mukaisesti liikkuen (dynaaminen treenaaminen).

Yleisimmin treenatessa käytettävä värinätaajuus on 30 ja 40 hertsin välillä. On olemassa tutkimuksia, että juuri tulloin saadaan tehokkain vaikutus hermostoon.

Voiman lisäys on siis yksi harjoituksen kohteista. Laitteella on myös muita käyttötarkoituksia, nimittäin venyttely ja rentoutus. Laitteen aikaansaama värinä auttaa myös venyttelyssä ja rentoutuksessa ja tulos onkin yleensä välittömästi havaittavissa.

Power Plate –laitteita löytyy ainakin Fressistä Espoonlahdessa, jossa myös oheiset videot on kuvattu.